Registraties

Ecolabel

Wat is het Europees Ecolabel?

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie en door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.

Waarom een Europees Ecolabel?

Door de wildgroei aan logo’s en merken, die enerzijds positief is omdat hij wijst op een groter milieubewustzijn, dreigt anderzijds de consument/gebruiker door de bomen het bos niet meer te zien. De oplossing? Een Europees Ecolabel. Dat gebeurde in 1992. Sindsdien is “De Bloem” een symbool van Europese eenheid geworden. Het EU Ecolabel biedt zekerheid: alle producten en diensten met De Bloem zijn door onafhankelijke instanties gecontroleerd op naleving van de strenge ecologische criteria en de strikte prestatiecriteria.

Het EU Ecolabel garandeert de gebruiker dat het product een lagere milieuimpact heeft dan andere producten op de markt en is onderworpen aan zeer strenge testen om de kwaliteit en de prestaties te garanderen.

Door te kiezen voor een Ecolabel product of dienst draagt de gebruiker bij aan een beter en gezonder milieu omdat deze producten het milieu respecteren en onschadelijk zijn voor de gezondheid.

Logo Zep

Zep is in Europa aanwezig met twee productiemaatschappijen (Verenigd Koninkrijk en Italië) en een groot aantal verkoopmaatschappijen en distributeurs in onder andere Nederland, België en Duitsland.

Zep World

Contact

Nederland
Vierlinghweg, 30
4612 PN Bergen op Zoom (NL)
T: (+31) 0164 250100
F: (+31) 0164 266710
info@zepbenelux.com

België
Quellinstraat, 49
2018 Antwerpen (B)
T: (+32) 02 3470117
F: (+32) 02 3471395
sales@zep.be